ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Εφορία : Τα πρώτα 48ωρα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή μπήκαν το 2011!

Το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης Παπανδρέου | 

Μπορεί από την κυβέρνηση και από το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών να… διαφημίζονται τα 48ωρα «λουκέτα» σε καταστήματα και επιχειρήσεις, που δεν εκδίδουν αποδείξεις και παραστατικά και ως εκ τούτου φοροδιαφεύγουν, ωστόσο το νομοθετικό πλαίσιο είχε δρομολογήσει και εφαρμόσει η κυβέρνηση Παπανδρέου από το 2010, επί υπουργίας Οικονομικών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, στις αρχές του 2011 τα «λουκέτα» σε νυχτερινά καταστήματα και όχι μόνο έπεφταν «βροχή» σε πολλές περιοχές της χώρας, αφού υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που διενεργούσαν ελέγχους, εντόπιζαν παραβάσεις, που είχαν να κάνουν με μη έκδοση αποδείξεων.

Οι παραβάσεις που διαπιστώνονταν στις επιχειρήσεις επέσυραν και τις κυρώσεις που προβλέπονταν από τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1 του Ν. 2523/97, όπως είχε συμπληρωθεί αργότερα με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 6 του Ν.3888/2010, δηλαδή αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασής τους για 48 ώρες. Πάνω σε αυτόν τον νόμο «πατάει» τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να «διαλαλήσει» τον «πόλεμο κατά της ανομίας και της φοροδιαφυγής».

Πρόκειται για τον νόμο περί «Εκούσιας κατάργησης φορολογικών διαφορών, ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών, διατάξεις για την αποτελεσματική τιμωρία της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις», που είχε φέρει η κυβέρνηση και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010 και υπογραφόταν από τους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου, Κ. Μπιρμπίλη, Χ. Καστανίδη, Μ. Χρυσοχοϊδη, Γ. Ραγκούση και Δ. Ρέππα.

#Κυβέρνηση Παπανδρέου #Νομοθετικό Πλαίσιο #Παπακωνσταντίνου Γιώργος #Υπουργός Οικονομικών #ΦΕΚ #Φοροδιαφυγή
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.