ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Με αφορμή την επίθεση στο Δημοτικό Σχολείο Περάματος

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών - Από το Γραφείο Τύπου και με αφορμή την επίθεση στο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η νεοναζιστική οργάνωση της χρυσής αυγής ξαναχτύπησε. Εκεί απ’ όπου κινδυνεύει. Στο σχολείο.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ καταδικάζει εντονότατα την εισβολή χρυσαυγιτών με επικεφαλής, ήδη υπόδικο, βουλευτή της, σε Δημοτικό Σχολείο του Περάματος, όπου με προπηλακισμούς προς γονείς και εκπαιδευτικούς,  επιχείρησαν να αποτρέψουν τη νόμιμη συμμετοχή παιδιών προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η απλή καταγγελία εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας ουδόλως αρκεί στην αποτροπή τέτοιων ρατσιστικών και φασιστικών συμπεριφορών. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει αποτελεσματικά  τα σχολεία  και ιδιαίτερα το δικαίωμα  των παιδιών στην μόρφωση.

Το ΚΙΝΗΜΑ, λοιπόν, ερωτά: σε ό,τι αφορά τον κ. Λαγό που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, το Υπ. Παιδείας έχει καταθέσει μήνυση δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής στον εισαγγελέα για όσα συνέβησαν σε χώρο ευθύνης του; Το Υπ. Προστασίας του Πολίτη έχει κινήσει την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης όσων μετείχαν στα επεισόδια ή αρκείται και υποκαθίσταται η Πολιτεία από τις καταδικαστικές δηλώσεις του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ;

#ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών #Γραφείο Τύπου #Χρυσή Αυγή #Πέραμα
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: