ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Παπανδρέου Γιώργος : «Η λύση της ΕΕ είναι τα ευρωομόλογα»

Στο μηχανισμό στήριξης αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο τον οποίο χαρακτήρισε σωτήριο για να συνετίσει τις αγορές.
25/11/2010 |  

Στο μηχανισμό στήριξης αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο τον οποίο χαρακτήρισε σωτήριο για να συνετίσει τις αγορές.

Στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ΕΕ αναφέρθηκε διεξοδικά ο Γιώργος Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο επισημαίνοντας πως η Ευρώπη εάν κινηθεί δραστικά απέναντι στην αγορές, δεν θα υπάρχει κανένας φόβος. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον μηχανισμό στήριξης σωτηρία ενώ υπογράμμισε πως η λύση είναι τα ευρωομόλογα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε κατ’ αρχήν πως η Ε.Ε. πρέπει να εμφανίσει δυναμική: «Εδώ, θέλω να πω ότι η Ευρώπη έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες και ισχύ, από ό,τι πολλές φορές νομίζει και η ίδια ή και διάφοροι ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν κινηθεί δυναμικά, χωρίς μοιρολατρία απέναντι στις αγορές, δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα δημιουργηθεί η απαραίτητη ηρεμία και η σιγουριά στις αγορές και, βεβαίως, στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον μηχανισμό στήριξης όταν είπε τα εξής: «Είμαστε, λοιπόν, ενόψει μιας πολύ κρίσιμης διαπραγμάτευσης για το μόνιμο μηχανισμό, ο οποίος πρέπει να είναι κι ένας «έξυπνος» μόνιμος μηχανισμός. Έξυπνος, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την ψυχολογία των αγορών». Και ανέφερε την πρότασή του για τα ευρωομόλογα ως την καλύτερη λύση: «Πιστεύω ότι σε αυτό το μηχανισμό, αν όχι τώρα, μακάρι και τώρα, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα, η λύση θα είναι τα ευρωομόλογα, δηλαδή η δυνατότητα ουσιαστικά των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, να δανείζονται μέσω ευρωομολόγων».

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική επενδύσεων για την ανάπτυξη: «Είναι ανάγκη η Ευρώπη να έχει μια σαφή πολιτική επενδύσεων για την ανάπτυξη, που είναι κι αυτό μέρος εντέλει της ίδιας της σταθερότητας που εμείς θέλουμε, αλλά και της ανάγκης για δημιουργία υποδομών, καθώς και για μια στροφή στην πράσινη ανάπτυξη, στην καινοτομία, στην υψηλής ποιότητας παιδεία και, βεβαίως, στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας για τους πολίτες μας. Αυτή είναι η διαπραγμάτευση των επόμενων εβδομάδων, μια κρίσιμη διαπραγμάτευση την οποία κάνουμε».

#Παπανδρέου Γιώργος #Ευρωομόλογο #Ευρωομόλογα
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: