ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Θεοχαρόπουλος Θανάσης : «Η συμμετοχή Παπανδρέου ενισχύει το εγχείρημα για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ μετά την σημερινή συνεδρίασή της αναφορικά με την συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Για την συμμετοχή του ΚΙΝΗΜΑτος στην Δημοκρατική Συμπαράταξη 

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την οποία και χαιρετίζουμε, καθώς υπάρχει η αναγκαιότητα ενός ισχυρού αυτόνομου πόλου της κεντροαριστεράς σαφώς οριοθετημένου τόσο από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Η συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη με την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία όπως των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών, ενισχύει το εγχείρημά μας με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε προοδευτική κατεύθυνση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά προς την κατεύθυνση ενότητας όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς.

Κυπριακό

Είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η κατάθεση για πρώτη φορά χαρτών με στόχο την επίλυση του Κυπριακού. Απαιτείται μία δίκαιη και βιώσιμη λύση σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ για να μην διαιωνίζεται το πρόβλημα και δημιουργούνται συνθήκες de facto διχοτόμησης. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση επίτευξης ενός συμβιβασμού και μίας λύσης που θα μπορέσει να γίνει αποδεκτή από τον Κυπριακό λαό. Η χώρα μας δεν πρέπει να πάει πιο πίσω σε σχέση με ότι συμφωνήσει η Κύπρος καθώς σταθερή μας θέση είναι ότι “η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει”.

*Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ θα πραγματοποιηθεί στις 28/01/17.

#ΔΗΜΑΡ #Θεοχαρόπουλος Θανάσης #Κεντροαριστερά #Παπανδρέου Γιώργος
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: