ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Παπούλιας Κάρολος : Παραιτείται του μισθού του

15/02/2012 | Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε πως ο Κ. Παπούλιας παραιτείται του μισθού του.
15/02/2012 | 

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε πως ο Κ. Παπούλιας παραιτείται του μισθού του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος του ανέφερε πως παραιτείται του μισθού που προβλέπεται, τον "παρακάλεσε" όπως είπε να κινήσει τις διαδικασίες.

H μηνιαία αποζημίωση που λαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ισούται με το τετραπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης, χωρίς τις όποιες προσαυξήσεις. Δηλαδή σήμερα, μικτά η αποζημίωση ανερχόταν σε 23.200 ευρώ το μήνα ή 278.400 το χρόνο. Τα καθαρά χρήματα φτάνουν τα 192.000 ευρώ.

"Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά, ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός", δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ερωτηθείς από τον Κ. Παπούλια, για το εάν αντέχει με όλες τις προετοιμασίες, ο Ε. Βενιζέλος απάντησε: "Αντέχω. Κύριε Πρόεδρε, η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, προσπαθούμε να οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα. Αυτό έχει καταστεί πάρα πολύ δύσκολο διότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που παίζουν με την φωτιά. Παίζουν με την φωτιά και διεθνώς και στο εσωτερικό. Άλλοι παίζουν με πυρσούς και άλλοι παίζουν με σπίρτα. Αλλά ο κίνδυνος είναι εξίσου μεγάλος.

Δυστυχώς, τα διλήμματα είναι τραγικά. Το δίλημμα είναι θυσίες και περικοπές ή οικονομική καταστροφή, που θα συμπαρασύρει και την κοινωνία και ενδεχομένως και τους θεσμούς μας, το επίπεδο της Δημοκρατίας μας. Και γι’ αυτό πρέπει να λέμε όλη την αλήθεια. Πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό ποιοι είναι οι λόγοι που μας οδήγησαν εδώ και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που μας περιβάλλουν".

Και συνέχισε, λέγοντας πως "στην Ευρωζώνη είναι αρκετοί αυτοί που δεν μας θέλουν πια και πρέπει να τους πείσουμε ότι εμείς μπορούμε να μείνουμε μέσα στην Ευρωζώνη, να ανακτήσουμε το έδαφος που έχουμε χάσει, να είμαστε ισότιμοι, αυτοδύναμοι και ανταγωνιστικοί, με προσπάθεια, βεβαίως, που πρέπει να την κάνουμε προς όφελος των παιδιών μας και των εγγονών μας.

Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο, είναι ασυνήθιστο για τα δεδομένα της μεταπολιτευτικής, θα έλεγα της μεταπολεμικής, περιόδου, αλλά δυστυχώς εδώ έχουμε φτάσει, αυτή είναι η πρόκληση της δικής μας γενιάς.

Εσείς, ένας αγωνιστής, ένας άνθρωπος που έχει αντισταθεί, γνωρίζετε τι σημαίνει να είσαι αντιμέτωπος με προκλήσεις και με μεγάλα διλήμματα. Αυτό συμβαίνει τώρα".

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

#Παπούλιας Κάρολος
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!: