ΠΛΑΤΩΝΑΣ : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου»
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Αγγελάκης Κώστας : Καταδικάστηκε ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ

Ο Κώστας Αγγελάκης, στον οποίο πρωτοδίκως είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών, καταδικάστηκε γιατί, όπως αποδείχθηκε, είχε στην κατοχή του ψυχομετρικά τεστ υπαλλήλων της ΕΥΠ, πράγμα που αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων υπαλλήλων της υπηρεσίας.
23/05/2017 | Σε δέκα μήνες φυλάκιση καταδίκασε το Εφετείο της Αθήνας τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη.

Ο Κώστας Αγγελάκης, στον οποίο πρωτοδίκως είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών, καταδικάστηκε γιατί, όπως αποδείχθηκε, είχε στην κατοχή του ψυχομετρικά τεστ υπαλλήλων της ΕΥΠ, πράγμα που αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων υπαλλήλων της υπηρεσίας.

Τα ψυχομετρικά τεστ είχαν εντοπιστεί στο γραφείο του σε έφοδο των Αρχών τον χειμώνα του 2010, ενώ η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει ο πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Κώστας Μπίκας.

Πολλά από τα έγγραφα μάλιστα είχαν δημοσιευθεί σε διαδικτυακό blog με σχόλια ότι η ΕΥΠ προσλαμβάνει προβληματικούς υπαλλήλους. Ως απόδειξη αυτού μάλιστα δίνονταν στη δημοσιότητα σχετικά έγγραφα τα οποία αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη δίκη του, και στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Κώστας Αγγελάκης χρησιμοποίησε απόρρητα έγγραφα, έως και το εγχειρίδιο της Υπηρεσίας για τις επαφές με πράκτορες.

Ταυτόχρονα έκανε λόγο για εις βάρος του συνομωσία στην οποία ενέπλεξε ακόμη και πρώην πρωθυπουργό. Ο Αγγελάκης διατεινόταν ότι στη συνομωσία συμμετείχαν κατόπιν εντολών των Αμερικανών οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας, ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Από το στόχαστρο του πρώην πράκτορα ξέφυγαν μόνον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο σημερινικός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τους οποίους ο Κώστας Αγγελάκης επικαλείτο για να δηλώσει πως υψηλού θεσμικού κύρους δημόσια πρόσωπα τον έχουν κατά καιρούς υποστηρίζει. Το γεγονός αυτό έκανε εντύπωση ακόμη και στην έδρα με μέλος του δικαστηρίου να διερωτάται σκωπτικά τι προσπαθεί να πετύχει ο πρώην πράκτορας με την επίκληση των παραπάνω προσώπων.

Εμπλοκή Αγγελάκη σε σειρά ύποπτων υποθέσεων

Ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και πρώην διευθυντής κατασκοπείας, εμπλέκεται, εκτός της υπόθεσης των ψυχομετρικών, σε μια σειρά ύποπτων υποθέσεων. Μάλιστα εντός των επόμενων ημερών αναμένεται απόφαση του Αρείου Πάγου αναφορικά με υπόθεση κατασκοπείας καθώς στην κατοχή του Αγγελάκη είχαν βρεθεί περίπου 4.500 έγγραφα της Υπηρεσίας. Για την υπόθεση αυτή ο πρώην πράκτορας καταδικάστηκε πρωτοδίκως αλλά αθωώθηκε στο Εφετείο παρότι μειοψήφησε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Ωστόσο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου έκανε αίτηση αναίρεσης κατόπιν προσφυγής της ΕΥΠ.

Ο ίδιος, μαζί με ομάδα της Υπηρεσίας, εμφανίζεται να βρίσκεται επίσης πίσω από τις πλαστές αποδείξεις της ΕΥΠ οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από συγκεκριμένα blogs και εμφάνιζαν δημοσιογράφους ως έμμισθους της Υπηρεσίας. Φυσικά οι αποδείξεις, μια εκ των οποίων είχε το όνομα του Κώστα Βαξεβάνη, ήταν όπως αποδείχθηκε πλαστές. Φαίνεται επίσης να εμπλέκεται σε υπόθεση προσπάθειας τοποθέτησης ναρκωτικών σε βασική μάρτυρα κατηγορίας σε υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς.

Σημειώνεται πως ο Κώστας Αγγελάκης έχει απολυθεί οριστικά από την ΕΥΠ με απόφαση των πειθαρχικών οργάνων της υπηρεσίας τα οποία συνεδρίασαν έπειτα από απαίτηση του διοικητή Γιάννη Ρουμπάτη.
ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑτος

Archi Damos

ΚΙΝΗΜΑτίας : «Εις υγείαν των πρώην ΚΚΕδων που μαθήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα παίρνουν το πτυχίο τους στα θρανία του ΣΥΡΙΖΑ με δάσκαλο τον Καμμένο Πάνο».

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ στο DISQUS, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!:

3 ΣΧΟΛΙΑ:

  1. Νέα δίωξη κατά Αγγελάκη και σκληρή δήλωση Καρχιμάκη...

    Μιχάλης Καρχιμάκης : ΑΥΤΟΣ ο κακοποιός ,που κατηγορείται ,για διεύθυνση ,συγκρότηση ,και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη μέσω της οργάνωσης των κακουργημάτων ,της πλαστογραφίας, ανθρωποκτονίας από πρόθεση,ληστεία,εκβίαση,απάτη,παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ,

    ΕΙΝΑΙ εκείνος που με την με την παρέα του στην ΕΥΠ,μεθόδευσε , άθλιες και ψευδείς κατηγορίες εναντίον μου, που αποδέχθηκαν ,χωρίς αποδείξεις από ένα κατ εξακολούθηση κακοποιό και υπόδικο ορισμένοι δυστυχώς παραπληροφορημένοι,έτσι θέλω να ελπίζω, λειτουργοί της δικαιοσύνης χωρίς καν να διερευνήσουν συστηματικά τις προθέσεις και την πρακτική ενός κακοποιού και ανθρώπου του υποκόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαγγελική πρόταση-κόλαφος δείχνει πρώην πράκτορα της ΕΥΠ ως εγκέφαλο εγκληματικής οργάνωσης

      Η Εισαγγελία Εφετών προτείνει να καθίσει στο σκαμνί για κακουργηματικές πράξεις ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης ο ήδη υπόδικος, πρώην πράκτορας και διευθυντής κατασκοπείας της ΕΥΠ, Κώστας Αγγελάκης. Το άλλοτε ισχυρό στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών κατηγορείται μαζί με ακόμη πέντε συνεργάτες του για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας που δρούσε με συγκεκριμένα σχέδιο, εκμεταλλευόμενη πληροφορίες από την ΕΥΠ ώστε να διαπράττει κακουργήματα. Η εισαγγελέας που χειρίστηκε τη δικογραφία «καίει» στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών τον Κώστα Αγγελάκη καθώς τον καταδεικνύει ως τον εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης, πράγμα που αν αποδειχθεί επισύρει ποινή κάθειρξης έως και δέκα χρόνων.

      Η εισαγγελική πρόταση κατονομάζει τον Αγγελάκη ως ενορχηστρωτή όλων των «επιχειρήσεων», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι εκμεταλλευόμενος στοιχεία και πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του από τη θέση του στην ΕΥΠ οργάνωνε, διέτασσε και ήλεγχε απόλυτα τη δράση της ομάδας. Εμφανίζεται δε ως εκείνος που στρατολόγησε τα υπόλοιπα μέλη, δίνοντάς τους οδηγίες και κατευθύνσεις, ακόμη όμως και τη δυνατότητα να κινούνται άνετα παραχωρώντάς τους υπηρεσιακές ταυτότητες της ΕΥΠ. Τα μέλη του κυκλώματος που αποκάλυψε η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης προτείνεται να δικαστούν για δύο υποθέσεις: την έκδοση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ με σκοπό την ηθική εξόντωση συγκεκριμένων φυσικών προσώπων και την προσπάθεια τοποθέτησης ναρκωτικών σε βασική μάρτυρα κατηγορίας σε υπόθεση της τράπεζας, προκειμένου να ενοχοποιηθεί εκ των προτέρων.

      Οι πλαστές αποδείξεις των μυστικών υπηρεσιών

      Ο Κώστας Αγγελάκης μαζί με ομάδα συνεργατών του στην υπηρεσία διώκονται μεταξύ άλλων για την υπόθεση των πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από συγκεκριμένα μπλογκ σε μια προσπάθεια ηθικής εξόντωσης και αποδόμησης δημοσιογράφων. Οι αποδείξεις που δήθεν είχαν εκδώσει οι μυστικές υπηρεσίες εμφάνιζαν συνολικά 14 δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και τον Κώστα Βαξεβάνη, ως έμμισθους της υπηρεσίας.

      Το κουβάρι της υπόθεσης Αγγελάκη άρχισε να ξετυλίγεται το 2012, όταν εν μέσω δημοσιευμάτων του περιοδικού Hot Doc αλλά και του διεθνούς πρακτορείου Reuters για την προβληματική και αδιαφανή λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος δόθηκαν στη δημοσιότητα αποδείξεις που εμφάνιζαν δημοσιογράφους ως έμμισθους των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Εκτός του Κώστα Βαξεβάνη οι συμμετέχοντες στην κατά την εισαγγελία εγκληματική ομάδα ενέπλεξαν στην υπόθεση τους δημοσιογράφους Βασίλη Χήτο, Τάσο Τέλλογλου, Ιωάννα Μάνδρου κ.ά. Το έργο της αποδόμησης και ηθικής εξόντωσης των δημοσιογράφων μέσω της δημοσιοποίησης των πλαστών στοιχείων ανέλαβαν στη συνέχεια να υλοποιήσουν συγκεκριμένα μπλογκ όπως το περιβόητο fimotro του Γιάννη Παπαγιάννη.

      Η διαδικασία της έρευνας ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη, ενώ η γραφολογική εξέταση της γυναίκας η οποία φερόταν ως η πλαστογράφος απέδειξε πως πράγματι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν ήταν πλαστά.

      Επιχείρηση τοποθέτησης ναρκωτικών σε μάρτυρα

      Η ομάδα Αγγελάκη εμφανίζεται ταυτόχρονα να εμπλέκεται σε προσπάθεια εξόντωσης μάρτυρα η οποία είχε καταθέσει στοιχεία στον τότε εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη για υπόθεση της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, το σχέδιο της ομάδας Αγγελάκη, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, ήταν να αγοράσει ναρκωτικά και να τα κρύψει σε χώρο της μάρτυρα. Στόχευε κατά πώς φαίνεται στο να κληθεί η αστυνομία προκειμένου να συλλάβει τη μάρτυρα, η οποία θα δικαζόταν και πιθανότατα θα καταδικαζόταν για κατοχή σκληρών ναρκωτικών. Ετσι, θα έχανε την όποια αξιοπιστία της και η υπόθεση θα παραπεμπόταν στις καλένδες.

      Διαγραφή
    2. Εμπλοκή σε σειρά ύποπτων υποθέσεων

      Η πρόταση της εισαγγελέα για τον Κ. Αγγελάκη και τους συνεργάτες του έρχεται στον απόηχο σειράς υποθέσεων στις οποίες εμφανίζεται να εμπλέκεται ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ. Ο Αγγελάκης, ο οποίος έχει απολυθεί οριστικά από την ΕΥΠ με απόφαση των πειθαρχικών οργάνων της υπηρεσίας, έχει μάλιστα καταδικαστεί πρόσφατα καθώς αποδείχτηκε ότι είχε στην κατοχή του ψυχομετρικά τεστ υπαλλήλων της ΕΥΠ, δηλαδή προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων της υπηρεσίας. Είχαν εντοπιστεί στο γραφείο του σε έφοδο στις αρχές του χειμώνα του 2010, ενώ πολλά από τα έγγραφα, τα οποία μάλιστα περιλάμβαναν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, είχαν δημοσιευτεί σε διαδικτυακό μπλογκ ακολουθούμενα από σχόλια για προβληματικούς υπαλλήλους τους οποίους δήθεν προσλαμβάνουν οι μυστικές υπηρεσίες.

      Ταυτόχρονα εκκρεμεί σε βάρος του δίκη για υπόθεση κατασκοπείας και ψευδούς βεβαίωσης, καθώς κατείχε χιλιάδες διαβαθμισμένα, απόρρητα και άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Αγγελάκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 20 μηνών και παρά την αθώωσή του από το εφετείο αποφασίστηκε η εκ νέου παραπομπή του, έπειτα από αναίρεση του Αρείου Πάγου κατόπιν προσφυγής της ίδιας της ΕΥΠ.

      Διαγραφή

«Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν»

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.